Közigazgatás
Irodát létesít Budapesten az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség
ITM Kép: Iró Zoltán
2019. november 8.

Kapcsolattartó irodát nyit Magyarországon az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA), az alapításról szóló megállapodást Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Patrick Ky, az EASA ügyvezető igazgatója 2019. november 8-án, Budapesten írták alá.

A felek közötti együttműködés elmélyítését az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az EASA között 2019 júliusában létrejött egyetértési megállapodás alapozta meg. A budapesti kapcsolattartó iroda létrehozásával lehetővé válik a hazai közlekedési hatóság felügyeleti tevékenységének nemzetközi szakmai tudásmegosztáson alapuló megerősítése.

Fotó: Iró Zoltán

Az iroda 2020 januárjában kezdi meg működését az EASA által delegált szakértő részvételével. A megállapodásnak köszönhetően a repülésbiztonság még magasabb szintje biztosítható Magyarországon.

A 32 tagállamot tömörítő Európai Repülésbiztonsági Ügynökség 2002-ben jött létre, 800 szakértőt foglalkoztat, állandó képviseletet működtet az Egyesült Államokban, Kanadában, Kínában és Szingapúrban. A főleg iparági díjakból, éves szinten 160 millió eurós költségvetésből gazdálkodó szervezet küldetése a magasabb repülésbiztonsági szint elérése, a fenntarthatósági törekvések támogatása Európában.

Most adásban
Téma: A kulturális szféra aktuális kérdései - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma - összefoglaló – Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Szente Vajk színész, rendező
Ezt követő adásaink