Életmód
Újra beindul a Mosolykommandó
Mosolykommandó Kép: Mosolykommandó Alapítvány
2019. november 29.

Karácsonyi szeretetcsomagokkal, valamint tűzifával szeretne idén is 100 családot meglepni a Mosolykommandó bohócdoktor szolgálata Szegeden és környékén. Az alapítvány 2015 óta szervez karitatív akciókat a megyében, idáig közel 500 családnak tudtak segíteni. Felhívásukban cégektől és magánszemélyektől is várják a segítséget.

Az alapítvány több éve szervezi a Karácsonyi Szeretetcsomag akcióját, amelynek keretében hátrányos helyzetű, rászoruló családokat ajándékoznak meg az ünnepek előtt. A Mosolykommandó az akciót cégek, magánszemélyek, és az adó 1 százalékos felajánlásokból működteti, amely az elmúlt 5 évben az egyik legsikeresebb dél-alföldi karitatív megmozdulások közé nőtte ki magát. Rendhagyó módon az adományokat személyesen juttatják el a családok otthonába a bohócdoktor-önkéntesek.

Pataki-Fődi Brigitta, az alapítvány elnöke szerint még mindig sok olyan család él ma Magyarországon, ahol a gyerekeknek a karácsony sajnos nem az ünnepről, hanem a nélkülözésről szól. A Mosolykommandó azokat a családokat veszi minden évben célba, akik önhibájukon kívül kerültek abba a helyzetbe, hogy nélkülözniük kell. Az alapítvány küldetése, hogy ezeknek a gyerekeknek a karácsony varázsa ugyanúgy meglegyen, mint azoknak a gyerekeknél, akiknél ez mindennapos. „Bennünket minden évben a gyermekek fülig érő mosolya inspirál a legjobban, amit az ajándékok átadásánál kapunk tőlük. Ez adja a legnagyobb erőt nekünk, Mosolykommandónak.” – mondta el az alapítvány elnöke.

Az akcióhoz várják cégek és magánszemélyek felajánlását is. Elsősorban tartós élelmiszert, csokoládét és új, bontatlan játékokat tudnak fogadni, amelyeket 100 százalékban az adományozott gyerekeknek és családjaiknak juttatnak el önkénteseik. A gyűjtésről bővebb információ ezen az oldalon érhető el.

Következő adásunk
Téma: Nagy jelentőségű agrártémák: földértékesítési program, az osztatlan közös földtulajdonok felszámolása és az öntözésfejlesztés – hallgatói, nézői kérdéseinek megválaszolása - szakmai szimpózium – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium
Ezt követő adásaink