Kultúra
Felgyulladtak a karácsonyi fények Kőbányán
OPH Kép: OPH
2019. december 2.

Advent első vasárnapján megérkeztek a karácsonyi fények Kőbányára. A városrész ünnepi díszkivilágítását a gyerekek és D. Kovács Róbert Antal polgármester kapcsolta fel vasárnap délután.

A Szent László téri eseménnyel kezdetét vette a 10. kerület karácsonyi és újévi programsorozata.

A gyerekek vasárnap délutántól vehették birtokba a polgármesteri hivatal mellett kialakított ingyenes korcsolyapályát is, melynek megnyitóján a városrész vezetője felidézte, hogy immár tizedik alkalommal élvezhetik a kisebbek és a nagyobbak reggel 9 és este 8 óra között a jégpályát két hónapon át. Az első jégpálya még a sörgyári terület udvarán nyílt meg, majd a polgármesteri hivatal előtti terület szolgált helyszínül, de ma már az Újhegyi lakótelepnek is van saját jégpályája, egy harmadik pedig az Ihász utcában működik – folytatta a polgármester.

Fotó: OPH

D. Kovács Róbert Antal kiemelte, az önkormányzat fontosnak tartja, hogy minden évszakban elérhetők legyenek olyan sportolási lehetőségek, amelyek közös családi élményként is megélhetők.

A jégpálya megnyitását követően, ahol rövid bemutatót is tartottak a gyerekek, a polgármester a Kőrösi Kulturális Központ előtt a kicsikkel közösen felkapcsolta a kerület ünnepi kivilágítását. Mint a városrész vezetője felhívta a figyelmet, számos programmal invitálják a kőbányaiakat adventkor is. A várakozás időszakában a családok együtt készülhetnek az ünnepre, s ehhez az önkormányzat azzal tud hozzájárulni, hogy olyan közösségi eseményeket szervez, amelyek segítik átélni advent ünnepi hangulatát.

Fotó: OPH

Díszvilágítást kapott a Szent László téren felállított különleges, hasábfából felépített adomány karácsonyfa is, amelynek darabjait a rászorulók között osztják majd ki tűzifának. Az évek óta megépülő különleges karácsonyfába ezúttal be is lehet lépni, hiszen bejáratott nyitottak az építménybe.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy a kerület hosszú idő óta szervez jótékonysági akciót advent idejére, a megvásárolt Kőbánya-logós bögrék bevételéből segítették már a gyermekek átmeneti otthonát, bölcsődei sószoba létrehozását, idén pedig a Bajcsy-Zsilinszky Kórház újszülött osztálya számára gyűjtenek.

Fotó: OPH

Az ünnepi programok keretében a következő hetekben egyebek mellett pénteken megérkezik a Szent László térre hintójával a Mikulás, akihez csatlakozni is lehet sétakocsikázásra, Betlehemi játékok láthatók a MASZK Bábszínház előadásában, de Ghymes-koncert is lesz a Szent László Általános Iskola Harmónia kórusával.


A rendezvényekről a többi között ezen a linken lehet részletesen tájékozódni.

Most adásban
Téma: Mit adnak nekünk a mesék, avagy: meseterápiával a teljesebb és boldogabb életért? – Hunya Csilla szakértő
Ezt követő adásaink