Kultúra
Hivatalos: júliusban Budapesten koncertezik a Pearl Jam!
Live Nation
2019. december 2.

Egy ideje már sejteni lehetett, hogy jövőre hazánkba is eljuthat a legendás grunge banda, mára pedig vége a találgatásnak, beigazolódtak a pletykák: július 15-én a Budapest Arénában láthatjuk Eddie Veddert és csapatát.

A Pearl Jam 2020 júniusában és júliusában egy tizenhárom állomásos európai turnén vesz részt. A zenekar nyári körútja június 23-án kezdődik Frankfurtban, és július 22-én ér véget Amszterdamban. A turné részeként a banda négy fesztiválon is fellép: a Lollapaloozán Stockholmban és Párizsban, a belga Rock Werchteren, valamint a londoni BST Hyde Park fesztiválon.

A Pearl Jam 2020-as európai turnéja olyan városokba is eljut, ahol hosszú évek óta nem léptek fel: mint például Frankfurtban 1992 óta, Budapesten 1996 óta, Zürichben 2000 óta nem volt koncertjük.

2015. október 22-én volt a Pearl Jam első koncertjének 25 éves évfordulója. Azóta tíz stúdióalbum, több száz fantasztikus élő koncert – és az azt követő bootleg kiadások –, továbbá világszerte több mint 85 millió eladott album köthető a nevükhöz – és a zenekar továbbra is sikeres mind a rajongók, mind a kritikusok körében. 2017-ben beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.

Budapest végre része lesz ennek az európai turnénak, a Pearl Jam 2020. július 15-én lép fel a Budapest Arénában! Előzenekar a White Reaper.

A hivatalos rajongói klub tagjainak minden (nem fesztivál) fellépésre elővásárlási lehetőségük van, amely a turnébejelentés pillanatától december 5. 11 óráig tart.

A budapesti koncertre a belépők december 7-én 11 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.

A Pearl Jam 2020-as európai turnéjának állomásai:

június 23. - Frankfurt, Németország, Festhalle
június 25. - Berlin, Németország, Waldbühne
június 27. - Stockholm, Svédország, Lollapalooza Stockholm Festival
június 29. - Koppenhága, Dánia, Royal Arena
július 2. - Werchter, Belgium, Rock Werchter Festival
július 5. - Imola, Olaszország, Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari
július 7. - Bécs, Ausztria, Wiener Stadthalle
július 10. - London, Egyesült Királyság, American Express presents BST Hyde Park Festival
július 13. - Krakkó, Lengyelország, Tauron Arena
július 15. - Budapest, Magyarország, Budapest Aréna
július 17. - Zürich, Svájc, Hallenstadion
július 19. - Párizs, Franciaország, Lollapalooza Paris Festival
július 22. - Amszterdam, Hollandia, Ziggo Dome

A Pearl Jam 12 napja:

Az ünnepi időszak megkezdéseként, a Ten Club ma elindítja „12 Days of Pearl Jam” címmel új játszási listáját, aminek keretén belül 12 Pearl Jam karácsonyi dal lesz elérhető – először csak digitális formában és a Spotify ünnepi dalkínálatában.

További részletek a www.pearljam.com oldalon találhatók.Most adásban
Téma: A koronavírus járvány hatása a gazdasági életre - tudnivalók a hazai mikro- kis- és középvállalkozások indításával kapcsolatban - szakmai szimpózium 2. rész – Marjay Gyula elnökségi tag, VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete
Ezt követő adásaink