Kultúra
Március 16-án kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál
MTI Kép: Pixabay
2020. január 21.

Idén a Kárpát-medence több mint 100 településén szólal meg Bach muzsikája hangversenytermekben, templomokban, iskolákban, kórházakban, aluljárókban és tereken március 16. és 22. között a Bach Mindenkinek Fesztiválon.

A fesztiválon a művészek önkéntesen vesznek részt, az események ingyenesek a közönségnek, de adományaikkal hozzájárulhatnak a Magyar Gyermekmentő Alapítvány munkájához – mondta el Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató a programsorozatot bemutató keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány szakmai vezetője elmondta, hogy olyan, szállításra alkalmas lélegeztetőgépet szeretnének vásárolni, amely képes csecsemők, kis- és nagyobb gyermekek, valamint felnőttek ellátására is.

A sajtótájékoztatón átadták a 2019-es fesztiválon összegyűjtött adományok segítségével beszerzett új lélegeztető-altatógépet a Bethedsa Gyermekkórházban. Velkey György főigazgató kiemelte: a tavalyi jótékonysági program kedvezményezettjei azok a súlyosan beteg gyermekek, akik légzésükben szorulnak támogatásra.

Most adásban
Téma: Az Információ Szabadság Napja; Környezeti adatokkal kapcsolatos bejelentések – Vendég: Ambrusné Tóth Éva
Ezt követő adásaink