Külföld
Kihirdette a WHO a nemzetközi vészhelyzetet 
MTI Kép: Illusztráció, Reuters/Francis Kokoroko
2020. január 31.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította csütörtökön az új koronavírus által Kínában okozott tüdőgyulladás-járványt.

A döntést Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója jelentette be a szervezet vészhelyzeti bizottságának genfi ülését követően.

A szakértőkből álló független testület azt követően foglalt állást a nemzetközi vészhelyzet kihirdetéséről, hogy az összegyűlt bizonyítékok szerint már 18 országba terjedt át a vírus.

A testület hangsúlyozta, hogy nem ajánlja kereskedelmi és utazási korlátozások bevezetését. Egyúttal méltatta a kínai hatóságoknak a járvány megfékezésére tett lépéseit.

Kapcsolódó cikkek
Gulyás: nincs Magyarországon koronavírussal fertőzött beteg

A Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón azt is közölte, hogy megduplázták a déli határt védő katonák számát.

Semmelweis Egyetem: vírus ellen nincs gyógyszer, csak a kézmosás

A gyakori kézmosás és a higiénés szabályok betartása pillanatnyilag az egyetlen védekezési mód a koronavírussal szemben – közölték.

A Budapest Airport is felkészült a koronavírusra

Részletesen kidolgozott eljárásrenddel kész támogatni a hatóságok munkáját a reptér – áll közleményükben.

Ausztrál kutatóknak elsőként sikerült előállítaniuk a koronavírust

Meg fogják osztani eredményeiket WHO-val annak reményében, hogy ez segíthet a fertőzöttek diagnosztizálásában és kezelésében.

Következő adásunk
Téma: Nagy jelentőségű agrártémák: földértékesítési program, az osztatlan közös földtulajdonok felszámolása és az öntözésfejlesztés – hallgatói, nézői kérdéseinek megválaszolása - szakmai szimpózium – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium
Ezt követő adásaink