Közigazgatás
Sikeres évet zárt a katasztrófavédelem Somogy megyében
Somogy Megyei Kormányhivatal Kép: Somogy Megyei Kormányhivatal
2020. február 13.

Évértékelő értekezletet tartott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság február 13-án Kaposváron. A rendezvényen Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatója számolt be a szervezet 2019. évi tevékenységéről. Részletesen kitért többek között a 2019-es tűz- és káresetekre, az önkéntesek felkészítésére, valamint a hatósági ellenőrzésekre is.

Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese is értékelte az igazgatóság 2019. évi munkáját, a kiemelt feladatok végrehajtását, illetve ismertette a 2020-as év főbb célkitűzéseit. A tűzoltó dandártábornok gratulált az elmúlt időszakban elért eredményekhez, és hangsúlyozta többek között a balesetek, tűzesetek megelőzésének, illetve a kommunikáció fontosságát a lakosság irányába. A főigazgató-helyettes kiemelte a megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek, illetve az önkormányzati tűzoltóságok munkáját is. Bartók Péter felhívta továbbá a vezetők figyelmét, hogy kiemelt hangsúlyt fektessenek az állományra, hiszen ők képezik a szervezet alapját, valamint biztosítják annak zavartalan működését.

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal

Az értekezleten jelen volt Harasztiáné Süveges Zsuzsanna, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója, Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, az igazgatóság helyi szerveinek tiszti állománya, valamint a társszervek és együttműködő szervezetek vezetői is.

Most adásban
Téma: Jó ötletekhez mindig van forrás - kerekasztalbeszélgetés az önkormányzatok lehetőségeiről – Tóth János elnök, Jegyzők Országos Szövetsége, Gyergyák Ferenc főtitkár, Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, Fekete Katalin kutató, Aladics Sándor ügyvezető igazgatóhelyettes, OTP Bank Nyrt., Vargáné Kaiser Katalin polgármester, Nagyvenyim
Ezt követő adásaink