Külföld
Szijjártó Péter: Szerbia és Magyarország összehangolja védekezését
MTI Kép: MTI/KKM
2020. március 22.

Szerbia és Magyarország összehangolja a koronavírus elleni védekezését – közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnapi videójában. Szijjártó Péter azt követően nyilatkozott, hogy Szerbia pénzügyminiszterével, Sinisa Malival tárgyalt.

A magyar külügyminiszter kiemelte: a magyarok és a szerbek szoros egymásrautaltságban élnek, különösen az ilyen súlyos kihívással érintett helyzetekben. Szijjártó Péter elmondta: szerb kollégájával folyamatos forródrót-összeköttetésben vannak.

Vasárnapi megbeszélésükön áttekintették a határokon kialakult helyzetet. Egyetértettek abban, fontos kötelességük a folyamatos áruforgalom fenntartása a szerb és a magyar emberek ellátása érdekében. Mint kiemelte: a két ország között több mint 2,5 milliárd eurónyi volt a kereskedelmi forgalom tavaly.

Megállapodtak abban is, hogy összehangolják a gazdaság újraindításával kapcsolatos lépéseiket is – közölte a miniszter, hozzátéve: a következő időszakban folyamatosan tájékoztatják majd egymást. A cél, hogy a lehető legjobb választ tudják adni a súlyos kihívásokra – szögezte le Szijjártó Péter.

Következő adásunk
Téma: A kormány rövid és hosszú távú intézkedései az erdőgazdálkodásban - szakmai szimpózium – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Lomniczi Gergely főtanácsadó, Agrárminisztérium
Ezt követő adásaink