Külföld
Johnson: a fegyelmezetlenség keményebb előírásokat tesz szükségessé
MTI Kép: Reuters/Toby Melville
2020. március 23.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint ha nem sikerül érvényt szerezni az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó eddigi ajánlásoknak, a brit kormány kénytelen lesz keményebb intézkedéseket hozni.

Johnson vasárnap este, szokásos napi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a kormány nem akarja megfosztani az embereket attól a lehetőségtől, hogy a parkokban levegőzhessenek, testedzést végezhessenek, mivel ez nagyon fontos mentális és fizikai jólétük szempontjából. Be kell azonban tartani azt a szigorú ajánlást, hogy tömegek ne gyűljenek össze és az emberek legalább két méter távolságot tartsanak egymástól – tette hozzá.

Johnson közölte: nem akar olyan drákói kijárási korlátozásokat bevezetni, amilyeneket több más európai ország életbe léptetett. „Azonban egy percnyi kétség ne legyen aziránt”, hogy ha a járvány megfékezését célzó ajánlásoknak másképp nem sikerül érvényt szerezni, akkor szigorítások jönnek – hangsúlyozta a brit kormányfő.

A friss levegő önmagában nem erősíti az immunrendszert – tette hozzá.

A vasárnap este ismertetett legfrissebb adatok alapján az Egyesült Királyságban eddig összesen 281 halottja van a járványnak.

A halálos áldozatok száma egy nap alatt 48-cal emelkedett.

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) vasárnap esti tájékoztatása szerint az utóbbi egy napban elhunyt betegek közül a legfiatalabb 18, a legidősebb 102 éves volt, és mindegyikük súlyos krónikus betegségekkel küszködött fertőződése előtt.

Vasárnapig az Egyesült Királyságban 78 340 szűrést végeztek és 5683 páciens szervezetében mutatták ki a Covid-19 betegséget okozó új koronavírust.

Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 635-tel emelkedett a hivatalosan azonosított brit esetek száma.

Az előző napi adatokhoz képest az újonnan kimutatott fertőzések és a halálesetek száma is csökkent.

Következő adásunk
Téma: A kormány rövid és hosszú távú intézkedései az erdőgazdálkodásban - szakmai szimpózium – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Lomniczi Gergely főtanácsadó, Agrárminisztérium
Ezt követő adásaink