Közigazgatás
Fülöp Attila: a vészhelyzeteket csak együtt tudjuk sikeresen átvészelni
OPH Kép: Illusztráció, Pixabay
2020. június 2.

A koronavírussal szembeni védekezés első szakaszának legfontosabb elemeit foglalta össze a szociális intézményeket illetően Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára május 21-én az OrientPress Hírügynökség pódiumbeszélgetésén. Az államtitkár a többi között a példaértékű társadalmi összefogást méltatta.

Fülöp Attila arra is felhívta a figyelmet, hogy az új koronavírus-járvány kapcsán láthatóvá vált: a helyi összefogás és a mások segítése mozgósította az embereket, miközben tudatosult az is, hogy az állam nem egy távoli intézmény, hanem mind a kormánynak, az intézményeknek, a magáncégeknek, az állampolgároknak és szervezeteknek, közösségének szerepe van, mindenkinek megvan a maga feladata és a maga felelőssége. Ez a társadalmi összefogás – például az önkéntes maszkvarrás, az adományok, a felajánlások – megmutatja, hogy a magyarok érzik: összetartozunk, egy közösség vagyunk és a vészhelyzeteket csak együtt tudjuk sikeresen átvészelni.

A szociális ügyekért felelős államtitkár kitért arra is, hogy a több mint 8 ezer megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató állami tulajdonú Kézmű Nonprofit Kft. kérésükre már a járványhelyzet elején maszkvarrással segítette az országot, s a kezdetekkor napi 25-30 ezer maszkot gyártottak. „Ez emblematikus példa, hiszen a megváltozott munkaképességű ember ugyanúgy dolgozni akar, és ugyanúgy hasznos tagja akar lenni a társadalomnak, mint ép társa” – húzta alá. A járvány első heteiben az ő munkájuk valós, érthető és értelmezhető segítség volt – fogalmazott Fülöp Attila.

Most adásban
Téma: „A termelőszövetkezeti földhasználati jog alatt álló földrészletek tulajdonjogának rendezéséről és egyes földügyi tárgyú törvények módosításáról” szóló törvényjavaslat tartalmi elemeinek ismertetése - szakmai szimpózium – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Dr. Cseszlai István stratégiai igazgató, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Ezt követő adásaink