Gazdaság
AM: 25 milliárdos támogatással segít a kormány a gazdáknak
MTI Kép: Illusztráció, Pixabay
2020. június 25.

Huszonötmilliárd forintos támogatással segíti a kormány a magyar gazdákat, hogy a koronavírus-járvány után megtartsák likviditásukat, és stabilizálják termelésüket – közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Feldman Zsolt azt mondta, hogy a járvány miatt Magyarországon időszakos logisztikai kérdések merültek fel, de a kiskereskedők stabilan ellátták az országot biztonságos, magyar élelmiszerrel.

A termelési kapacitások fenntartása kulcskérdés Magyarországon, a járvány azonban érezhető bevételkiesést és problémát jelent, ezért nyújtanak támogatást a gazdáknak – emelte ki.

Hozzátette: a vállalkozások várhatóan megfelelő időben és jó ütemben jutnak majd a támogatáshoz, és megalapozhatják azzal gazdasági fejlődésüket.

Most adásban
Téma: A koronavírus járvány hatása a gazdasági életre - a hazai mikro- kis- és középvállalkozások helyzete - szakmai szimpózium 1. rész – Marjay Gyula elnökségi tag, VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete
Ezt követő adásaink