Gazdaság
Jövő nyárig hosszabbodott az öntözésfejlesztési pályázatok beadási határideje
AM Kép: Illusztráció, Pixabay.com
2020. június 26.

Az öntözött területek növelését célzó beruházások eredményes megvalósítása érdekében döntött az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program Mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című pályázatának módosításáról.

A mezőgazdasági öntözés feltételeinek javítása, az öntözött területek növelése és az ehhez szükséges feltételrendszer javítása társadalmi, gazdasági és környezeti szempontból egyaránt kulcskérdés, ezért az Agrárminisztérium a pályázati lehetőség meghosszabbításáról döntött. A gazdálkodók a maximálisan elnyerhető 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási összegre több szakaszban, akár 2021. június 4-ig is pályázhatnak. A módosított pályázati felhívás a www.szechenyi2020.hu oldalon érhető el.

A gazdálkodók 2016. óta pályázhatnak a Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztési pályázatára, amelynek keretében mintegy 49,5 milliárd forint áll rendelkezésre többek között a vízvisszatartás, a vízkészleteinkkel való fenntartható gazdálkodás, valamint takarékos öntözési technológiák elterjesztésének támogatására. A pályázat keretében eddig 440 nyertes esetében 22,6 milliárd forint összegben történt kötelezettségvállalás.


Kapcsolódó cikkek
200 ezer hektárra növelné az öntözhető területeket az Agrárminisztérium

Az öntözés és az öntözésfejlesztés aktuális kérdéseiről beszélt a tárca helyettes államtitkára az OrientPressnek.

Nagy István: az öntözésfejlesztés a termelés biztonságának és hatékonyságának alapja

Kormányzati cél a hatékony mezőgazdaság öntözéses feltételeinek javítása és az öntözött területek arányának növelése – emelte ki.

Agrárminisztérium: az öntözés fejlesztése nemzetstratégiai kérdés

Nagy János és Gyüre Anita beszélt a témáról az OrientPress Hírügynökség által szervezett április 23-i szakmai beszélgetésen.

Következő adásunk
Téma: Pályázat a fogyatékossággal élő, családjukat otthon gondozó segítőszervezeteknek; Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztései – Latorcai Csaba János közigazgatási államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ezt követő adásaink