Életmód
Kampányt indít a nélkülözők segítésére az Élelmiszerbank
MTI Kép: Illusztráció, Reuters/Aaron Bernstein
2020. szeptember 17.

Együnk Egymásért címmel kilencedik alkalommal indít kampányt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület (Élelmiszerbank) azzal céllal, hogy a beérkező támogatáson keresztül a nélkülözők élelmiszer-ellátást kaphassanak.

A járvány elhúzódó hatása a nélkülözőket kilátástalan helyzetbe hozza. Az Élelmiszerbank célja, hogy a kezdeményezés keretén belül felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre és a nélkülözők segítségére ebben a különösen nehéz időszakban – közölte az MTI-vel csütörtökön az egyesület.

A közlemény szerint az év végéig tartó Együnk Egymásért kampányban éttermek, cukrászdák, vállalatok és magánemberek is részt vehetnek.

A csatlakozó éttermek és cukrászdák által kijelölt egy-egy fogás, menü, desszert bevétele most a rászorulók élelmezését segítheti, míg a magánemberek és vállalatok virtuális menük vásárlásán keresztül járulhatnak hozzá a nélkülözők élelmezéséhez.

Mint a közlemény felidézi, az Élelmiszerbank a tavalyi Együnk Egymásért akció négy hónapja alatt gyűjtött adományoknak köszönhetően 141 ezer családon tudott segíteni.


A kezdeményezéshez ezen a honlapon lehet csatlakozni.

Következő adásunk
Téma: Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért – Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár és Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző
Ezt követő adásaink