Életmód
Idén is lesz Európai hulladékcsökkentési hét 
MTI Kép: Illusztráció, OPH
2020. október 13.

Tizenkettedik alkalommal rendezi meg az idén az Európai Bizottság szakmai szervezete az Európai hulladékcsökkentési hetet november 21–29. között – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Boros Anita elmondta, a 2009-ben indult Európai hulladékcsökkentési hét nemcsak a hulladék csökkentésére, hanem az újrafelhasználásra és az újrafeldolgozásra hívja fel a figyelmet.

A programhoz bármely tagállamból bárki csatlakozhat – közigazgatási szervek, vállalkozások, magánszemélyek vagy civil szervezetek –, aki a hulladékgazdálkodás és a hulladékcsökkentés területén környezettudatosságra törekszik. A szaktárca minden olyan ötletet, akciót támogat, amellyel részt vesznek a hulladékcsökkentési hétben, az ITM is ötletbörzét hirdetett munkatársai körében – mondta az államtitkár.

Következő adásunk
Téma: Egyedülálló hazai innováció az online földbirtok-értékelés / digitális megoldások a földforgalomban - háttérbeszélgetés – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Sáhó Ákos ügyvezető, Agrotax Kft.
Ezt követő adásaink