Életmód
Rajz-, fotó- és videópályázatot hirdet a NOE
NOE Kép: Illusztráció, Pixabay
2021. május 14.

2021-ben Keszthely ad otthont a X. Európai Nagycsaládos Konferenciának, melynek témája: „A fenntarthatóság bölcsője a család”. Erre reflektálva a Nagycsaládosok Országos Egyesülete – mint a konferencia szervezője – rajz-, fotó- és videópályázatot hirdet. A pályázatokat a nem NOE tagoktól is várják, az ünnepélyes díjátadóra pedig a X. Európai Nagycsaládos Konferencián kerül majd sor.

„Mi, a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél látjuk és tapasztaljuk, hogy a családok számára kiemelten fontos, hogy az utánunk jövő generáció számára is egy élhető bolygót hagyjunk magunk után. A családok igazán kreatív és változatos módokon óvják környezetünket, és ezzel a pályázattal lehetőséget biztosítunk nekik, hogy büszkén vállalhassák és megmutathassák praktikáikat.” – írja az egyesület.

A pályázatra olyan rajzokat, fotókat, videofelvételeket (telefonnal készítettet is) várnak, amelyek bemutatják, hogy a pályázó és családja mit tesz a fenntarthatóság, a környezet- és klímavédelem érdekében. Ebbe a legapróbb házi praktikák bemutatása éppúgy bele tartozik, mint a különféle szakmai ismeretek elsajátítása, a környezettudatosság bármely eleme.

A beérkezett pályaművekből szakmai zsűri választja ki a legjobbnak ítélt alkotásokat. A legjobban sikerült fényképek és rajzok a X. Európai Nagycsaládos Konferencián is kiállításra kerülnek, ahol minden résztvevő szabadon megtekintheti őket. Ahogy a kongresszus, úgy a rajz-, fotó- és videópályázat is mindenki előtt nyitva áll, tehát nem kell nagycsaládosnak lenni ahhoz, hogy valaki pályázhasson. Korhatártól függetlenül családok, gyerekek, fiatalok, idősek, barátok, baráti társaságok, szülők és nagyszülők alkotásait egyaránt várják.

A pályázatok beadási határideje 2021. május 31. éjfél, az alkotásokat a noe@noe.hu e-mail címre várjuk. Bővebb tájékoztatás és a pályázati kiírás a www.noe.hu oldalon olvasható.

-