Életmód
Rekordszámú előnevező jelentkezett az idei Balaton-átúszásra
BSI Kép: BSI
2021. július 28.

A hetek óta tartó igazi nyári időjárás meghozta a részvételi kedvet Magyarország legpatinásabb és legnépszerűbb nyílt vízi szabadidősport eseményére. Soha ennyien – összesen több mint 8600 fő – nem regisztráltak még a tervek szerint július 31-én, szombaton megrendezésre kerülő 39. Lidl Balaton-átúszás három versenyszámára az ország 810 településéről.

A legnépszerűbb megmérettetésnek toronymagasan a klasszikus, 5,2 km-es Balaton-átúszás ígérkezik, amelyre több mint 7600 előregisztráció érkezett. A tavaly debütáló 2,6 km-es Féltáv teljesítését eddig csaknem 800 úszó célozta meg, míg az idei újdonság Balaton-áthúzást – a Révfülöp – Balatonboglár közötti SUP-os versenyszámot – majd’ 300 fő szeretné teljesíteni.

A rendezvény július 31-i biztonságos lebonyolításáról a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével a szervező bizottság július 29-én csütörtökön 12 órakor dönt.

-