Életmód
Örökségnapi séták a Debreceni Állatkertben és Vidámparkban
Debreceni Állatkertben és Vidámpark Kép: Debreceni Állatkertben és Vidámpark
2021. szeptember 13.

Az ország első vidéki állatkertje és egyetlen vidámparkja a néhány éve megkezdett hagyományát folytatva idén is csatlakozik az Európai Kulturális Örökség Napjai kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy elősegítse építészeti, régészeti és természeti örökségünk bemutatását.

Az örökségnapok keretében az intézmény két történetiség-központú szakvezetéssel készül a szeptember 18-19-i hétvégére. Az érdeklődők szombaton a Vidámpark ipartörténeti emlékeivel, vasárnap pedig állatkert-történeti érdekességekkel ismerkedhetnek meg. Az egyenként körülbelül egyórás sétákon hiteles, szakértői forrásból és izgalmas anekdotákon keresztül bontakozik majd ki Debrecen egyik meghatározó kulturális- és szórakoztatóintézményének velünk élő múltja.

A kezdeményezés értelmében a vidámparki, illetve az állatkerti bejárattól 13:00-kor induló sétákon való részvétel díjmentes belépéssel biztosított, azonban 20 fős maximális létszámhoz, valamint előzetes, online jelentkezéshez kötött, amely az alább linkelt űrlap kitöltésével lehetséges. A regisztráció határideje szeptember 17. (péntek) 12:00.


A regisztráció a szombat 14:30-i vidámparki szakvezetésre itt érhető el, a vasárnap 13:00-i állatkerti szakvezetésre pedig itt lehet jelentkezni.
További részletek: http://oroksegnapok.gov.hu/

-