Életmód
BSI: kiválóan sikerült a tókerülő bicikliverseny
BSI Kép: BSI
2021. szeptember 20.

A BSI (Budapest Sportiroda) vasárnap rendezte meg a pandémia okán tavaszról elhalasztott 14. Intersport Tour de Tisza-tót – a kerékpáros eseménynek a hagyományokhoz híven Tiszafüred adott otthont.

A népszerű rendezvényre az ország 240 településéről érkeztek indulók, a védettségi igazolvánnyal történő korlátozás ellenére szép számú, közel 1150 nevezés érkezett.

Indulni két távon lehetett – a rövidebb kerékpártúra résztvevőit családok, baráti társaságok és a bringázással most ismerkedők alkották. Ők a Halas térről Tiszaszőlős irányába haladtak, majd egy fordító után, 15 km-es táv teljesítését követően érkeztek vissza a versenyközpontba.

A fő attrakció a 65 km-es tókerülés volt, ahol fantasztikus, több mint 1000 fős létszámú mezőny gyűlt össze. Az indulók a rajtoltatásnál majd 6 perc alatt haladtak át a startvonalon, majd Poroszló irányában kerülték a tavat. A kora őszi időjárás rendkívül ideális volt a tekeréshez, 18-19 fokban napos és felhős időszakok váltották egymást – Kisköre környékén kissé ugyan szeles volt az idő. A hosszútáv legidősebb résztvevője a 77 éves Bohák Kálmán volt, és Dinya Lászlót, a Katolikus Egyetem 72 éves Professor Emeritusát is a célba érkezők között köszönthették.

A következő eseményre nem is kell sokat várni, hiszen a szervezők jövőre visszatérnek a tavaszi időponthoz, tehát 2022. május 14-én újra megrendezésre kerül a Tour de Tisza-tó.

-