Belföld
BKK: változik a villamosközlekedés a hétvégén Dél-Budán
MTI Kép: Illusztráció, OPH
2021. szeptember 24.

A Szabadság hídon és a Bartók Béla úton végzett pályakarbantartás miatt változik a dél-budai villamosok közlekedése a hétvégén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Azt írták: a pesti oldalon a kiskörúti 47-es, 48-as és 49-es villamosok nem közlekednek, helyettük a Deák Ferenc tér és a Kálvin tér között az M3-as pótlóbusszal, a 9-es busszal, vagy a 72M trolibusszal lehet utazni, onnan a Fővám tér az M4-es metróval érhető el.

Pest és Buda között elsősorban az M4-es metró, továbbá a 7-es és a 133E buszok kínálnak alternatív eljutási lehetőséget – tájékoztatott a BKK.

Hozzátették: Dél-Budán a 41-es villamos módosított útvonalon, a Villányi úton és az Alkotás utcán, a Széll Kálmán tér érintésével közlekedik.

Az 56A villamos csak Hűvösvölgy és a Szent Gellért tér között, míg a 19-es villamos csak a Bécsi út / Vörösvári út és a Szent Gellért tér között jár, a 49-es villamos pedig nem közlekedik. Helyettük Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér között a 19-es pótlóbusszal lehet utazni – hívták fel a figyelmet.

A közlemény szerint a 61-es, a 47-es és a 48-as villamosok nem közlekednek, helyettük a Városház tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszon a 61B jelzésű villamossal, a Savoya Park és a Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszon pedig a 61A vagy a 17-es jelzésű villamosokkal lehet utazni.

Hozzátették: az utazások megtervezéséhez érdemes a BKK Futár alkalmazást használni.

-