Külföld
Tovább szigorítják a korlátozásokat Bajorországban
MTI Kép: Pixabay
2021. november 19.

Tovább szigorítják Bajorországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) ellen védő oltással nem rendelkezőkre vonatkozó korlátozásokat, a karácsonyi vásárokat és az éjszakai szórakozóhelyeket pedig bezárják, hogy lassítsák a vírus terjedését – jelentették be pénteken Münchenben a német tartomány kormányának rendkívüli ülése után.

Markus Söder miniszterelnök elmondta, hogy Bajorországban folytatódik a „koronavírus-dráma”, amely már az egészségügyi ellátórendszer teljesítőképességét fenyegeti.

Ezért a vírus terjedésének útjait a legnagyobb eséllyel lezáró korlátozásokkal egészítik ki az eddigieket. Ez „de facto” – valójában – teljes lezárást jelent az oltatlanoknak – emelte ki a tartományi miniszterelnök.

A helyi törvényhozás napokon belül várható jóváhagyásával életbe lépő új szabályok szerint az oltatlanokat a zárt közösségi terek után a közvetlen testi kapcsolatot igénylő szolgáltatásokból, például a fodrászatokból is kitiltják.

Mindenkire vonatkozik, hogy az idén nem lesznek karácsonyi vásárok a tartományban, az éjszaka működő vendéglátó- és szórakozóhelyeket pedig bezárják, egyelőre három hétre – tette hozzá.

-