Kultúra
Képzőművészeti kiállítást nyitott meg Budapesten Latorcai Csaba
Emmi Kép: Illusztráció, Pixabay
2021. november 25.

Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára nyitotta meg az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a MANK közös, „staféta” elnevezéssel indított kiállítás sorozatát, amelynek első tárlata a „Génkapocs II.” címet viseli. A fókuszban az inspiráló, példamutató, értékteremtő család áll. A kiállítás színes anyaga a szentendrei Farkas dinasztiától származik, akik ezer szálon kapcsolódnak a művészet számos formájához: szobrászathoz, festészethez, zenéhez, fotó- és textilművészethez egyaránt.

Latorcai Csaba köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar képzőművészet történetében ritka, hogy egy családban négy generáció óta szinte mindenki a művészet területén tevékenykedik, úgy, mint a Farkas-Rákossy családban.

A kiállítás kapcsán a közigazgatási államtitkár beszédében kitért arra, hogy valamennyi eddigi és jövőbeni kormányzati intézkedés, valamint támogatás a magyar családok megerősítését szolgálja. Az eddig elért eredmények azt bizonyítják, hogy jó úton járunk.

Példaként említette, hogy a magyar emberek, családok szorgalmának köszönhetően elért gazdasági teljesítmény teszi lehetővé többek között azt is, hogy jövőre 600 milliárd forintot kapnak vissza családjaink személyi jövedelemadó visszatérítés formájában.

Elszántak vagyunk abban, hogy minden törvényes eszközzel megvédjük családjainkat, gyermekeinket. Gátat szabunk azoknak az érzékenyítési kísérleteknek, amelyek károsan hatnak gyermekeink szellemi és lelki fejlődésére.

Mi, magyarok, hisszük azt, hogy Európa és benne csak azok a nemzetek képesek fennmaradni, amelyek megbecsülik és éltetik családjaikat. Megadva számukra a szellemi, lelki, anyagi támogatást és védelmet – emelte ki Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára.A tárlat az aktuális járványügyi szabályozások szerint tekinthető meg 2021. november 25-től, 2022. január 6-ig, munkanapokon 10 és 16 óra között, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő székházának aulájában (1085 Budapest, Gyulai Pál utca 13.).

-