Belföld
Kedvezményes utazást biztosít a MÁV az Álmok Álmodói 20 kiállításra
MÁV Kép: Illusztráció, Pixabay
2022. február 14.

Világra szóló magyar találmányok, több mint 600 innováció, egyedi élmények és szórakoztató tudomány várja a látványos Álmok Álmodó 20 kiállításon a látogatókat 2022. február 15-től 2023. január 29-ig a Millenáris B csarnokában. A MÁV-START és a GYSEV a kiállításra érkező egyéni utasok részére 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt, a fogadó nyilatkozattal érkező iskolai csoportoknak pedig díjmentes utazást biztosít a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, valamint Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső és Zugló vasútállomásra.

Az Álmok Álmodói kiállítás tárlata olyan tudományos és technikai vívmányokat vonultat fel, amelyek felfedezői, megalkotói a magyar néphez és kultúrához kötődő tudósok, szakemberek. A látványos kiállítás élményalapú, interaktívan tanít és szórakoztat minden korosztályt.

A kiállításra igyekvőknek feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltaniuk. Az alkalmi menettérti jegy érvényesítése a rendezvény helyszínén történik. A menetjegy visszautazásra érvényesítés nélkül nem érvényes. A kedvezményes árú menetjeggyel az utazás legkorábban a kiállítás megtekintésének napját megelőző naptól kezdhető meg, a visszautazást a kiállítás megtekintését követő nap éjfélig be kell fejezni. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

A szervezők diákcsoportokat is várnak a kiállításra, a MÁV-START és a GYSEV a kiállításra fogadó nyilatkozattal érkező iskolai csoportoknak díjmentes utazást biztosít. A részletekről a rendezvény hivatalos oldalán lehet tájékozódni. A díjmentesség a felárra nem vonatkozik (IC pót- és helyjegy, helyjegy, pótjegy, gyorsvonati pótjegy). Diákcsoport utazásánál a fogadónyilatkozatot is minden esetben be kell mutatni. Ha a diákcsoport visszaút alkalmával nem tudja felmutatni a fogadónyilatkozatot és/vagy a lebélyegeztetett díjmentes menetjegyet, akkor az utasok részére a teljesárú, illetve az őket megillető egyéb kedvezmény alapján kell a menetdíjat elszámolni és a pótdíjat is kell fizetni.

Visszautazáshoz mind az alkalmi menettérti jegyet, mind a diákok díjmentes csoportos menetjegyét le kell bélyegeztetni a rendezvény helyszínén található információs pultnál. A bélyegzés elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegy visszautazásra érvénytelen. Az utas részére a jegyvizsgáló teljesárú egyúti jegyet vagy az utast megillető egyéb kedvezményes egyúti jegyet állít ki és felszámít pótdíjat is.

-