Közigazgatás
KIM: érkeznek a támogatások
MTI Kép: Unsplash
2022. július 26.

Napokon belül megkapják a megítélt kormányzati támogatást a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek, köztük a fővárosi és vidéki színházak

A Kulturális és Innovációs Minisztérium tájékoztatja a minősítéssel nem rendelkező színházakat, zeneművészeti és táncművészeti szervezeteket, hogy a 2022. évi szakmai programjuk megvalósítására és működésük támogatására elnyert pályázati összegek rendelkezésre állnak és kifizetésük napokon belül megkezdődik.

A pályázati döntési listák május óta nyilvánosan elérhetőek az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján, a támogatások kifizetésére ezen a héten kerül sor.

A magát függetlennek nevező, rendszeres állami támogatásban részesülő Átrium Színház is hozzájut a korábban megítélt kormányzati támogatáshoz. Az általuk benyújtott pályázatot elbíráló kuratórium tagjait – ahogy az elmúlt 3 évben –, idén is a budapesti színházak közös működtetéséről szóló megállapodás értelmében Budapest Főváros Főpolgármestere jelölte ki.

A minisztérium a jövőben is biztosítani kívánja a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek számára az állami forrásokhoz való hozzáférés lehetőségét.

-