Belföld
BKK: felújítják a József körút Blaha Lujza teret érintő szakaszát
MTI Kép: Pixabay
2022. augusztus 3.

A Blaha Lujza tér rekonstrukciójának részeként csütörtökön elkezdődik a József körút Rákóczi tér felé vezető oldalának felújítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán az MTI-vel.

A Rákóczi út és a Népszínház utca közötti szakaszon várhatóan tíz napig tartanak a kisebb forgalomkorlátozással járó munkák.

A felújítás során felmarják a régi, elhasznált útburkolatot, majd kiépítik a vízelvezető sávot, végül új kopóréteget kap az útszakasz. A friss burkolati jeleket a tervek szerint augusztus közepén festik fel – írták.

Hozzátették, hogy szombaton a Rákóczi út gyalogátkelőhellyel érintett járdaszigetén is végeznek apróbb munkát, amely miatt az érintett szakaszon a belső sávokat 2-3 órára lezárják.

Egyre inkább körvonalazódik a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető Blaha Lujza tér alakja, és a térbútorok kihelyezésének előkészítő munkái is elkezdődtek már – közölték.

Véget értek a csatornaépítési munkák, a felújítás az ütemtervnek megfelelően szegély- és járdaépítéssel folytatódik a Somogyi Béla utcában, amelyet a korszerűsítés idejére a Stáhly utca és a Gutenberg tér között lezártak a gépjárműforgalom elől, a gyalogos közlekedés és a szemétszállítás ugyanakkor biztosított volt.

A Somogyi Béla utca felújítása előreláthatólag november végéig tart, de a gépjárműforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés szeptemberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt. A teljes kivitelezés várhatóan még idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik – írta a BKK.

-