Kultúra
Hamarosan érkezik Iggy Pop új lemeze
Magneoton Kép: Reuters/Mike Blake
2023. január 2.

A punk keresztapja, azaz Iggy Pop a nagyközönség elé tárja 2023. január 6-án Every Loser című új albumát. A kiadvány Iggy 19. szólólemeze, és emellett az első együttműködése a Grammy-díjas és többszörös platinalemezes producer, Andrew Watt által alapított Gold Tooth Records-zal.

Ahogy a Frenzy című felvezető dal is jelzi, az ikon ezúttal régi gyökereihez nyúl vissza, miközben megőrzi a modern lírai nézőpontot és hangzást. Az újdonság az ősi rock 'n' rollt idézi meg 11 zeneszámban, és a 2019-es komor és elmélkedő Free című korongj után ismét rettenthetetlenül ünnepli az életet.

Az Every Loser borítója pedig egy eredeti műalkotás, amelyet a világhírű kortárs képzőművész, Raymond Pettibon készített. Pettibon a ’70-es évek végén robbant be, és olyan előadók számára tervezett jellegzetes, képregényszerű rajzokat, mint a Sonic Youth és a Black Flag. Pettibon munkáit széles körben kiállították az Egyesült Államokban és szerte a világon, beleértve a New York-i High Line Billboardban és a Tel Aviv-i Művészeti Múzeumban. Az új album bakeliten és kétféle CD-n is elérhető lesz. A zenei anyag továbbá a legendás fanzine, a PUNK Magazine exkluzív Iggy-számát kínálja, amely többek közt egy Flea által készített interjút is tartalmaz Iggyvel.

-