Belföld
BKK: szebb és rendezettebb lett a Lehel tér
MTI Kép: OPH
2023. május 25.

Köztisztasági és közrendvédelmi akciót szervezett a Lehel téren a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

A BKK azt közölte az MTI-vel: mivel hétfő délutántól az utasok újra igénybe vehetik a Lehel téri metróállomást, a BKK fontosnak tartotta, hogy az állomáshoz vezető aluljárót és környezetét a rendszeres takarításon túl is megtisztítsák a fővárosi közműcégek segítségével.

Hozzátették: a forgalmas köztereket érintő kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak, nagyobb biztonságban érezzék magukat.

A tájékoztatás szerint a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.-ben működő FKF Köztisztasági és Főkert Kertészeti Divízió, valamint a BKV Zrt. munkatársai speciális gépekkel és kézi erővel kitakarították a Lehel téri metróaluljárót, illetve a busz-, trolibusz- és villamosmegállókat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság - a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan - fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen.

Az összehangolt akcióból kivette részét a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a XIII. kerületi közterület-felügyelet is. A rendőrökhöz hasonlóan ellenőrizték a környéket. Támogatták az akciósorozat sikerességét a Menhely Alapítvány munkatársai is, akik a téren tartózkodó otthontalanoknak nyújtottak segítséget - ismertette a BKK.

Hangsúlyozták: a BKK elkötelezett amellett, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet.

A 2021-ben indult köztisztasági és közrendvédelmi akciósorozatban idén eddig a Kálvin teret, az Etele teret, a KÖKI környezetét, a Keleti pályaudvart, valamint a Határ út metróállomást tették rendbe.

-