Életmód
A hétvégén nyitnak a budapesti strandok
OPH / OGYH Kép: OGYH
2016. április 26.

Az idei strandszezonban is elsőként a Dagály és a Palatinus Strandfürdő nyitja meg kapuit a budapesti strandok sorában, melyek ebben az évben is számos kedvezménnyel és programmal várják a nap és a víz szerelmeseit.

A strandszezon megnyitására április 30-án kerül sor, ekkor nyit a Palatinus, és a Dagály fürdő strandterülete, valamint ekkor indul a Gellért fürdő hullámszolgáltatása is. A Csillaghegyi és Paskál strandok május 28-án, a Római strand és Pünkösdfürdő június 4-án nyit. A szezon zárására várhatóan szeptember 4-én, vasárnap kerül sor (jó idő esetén szeptember 11-én.).

palatinus_BGYH.jpg (332 KB)
Kép: OGYH

Július közepén kerül átadásra a Paskál fürdő fejlesztése, melynek eredményeként Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdővel gazdagodik, ahol egy közel 1.400 négyzetméter alapterületű, új fürdőépület kerül kialakításra. Az épületet egy körülbelül 900 négyzetméter területű pince, illetve tetőterasz egészíti ki. A fedett földszinti részen tanmedence, babamedence, gyógymedence, vízi-bár, és kinti-benti élménymedence is lesz. Az átalakítás a jelenlegi egybeépített rombusz, illetve téglalap alakú medencék szétválasztását is jelenti. Ez utóbbi, mint nyitott úszómedence a jövőben télen is üzemelni fog. Természetesen épülnek szaunák, kezelőhelyiségek, valamint egy speciális, geotermikus szauna. Felújításra és átalakításra kerülnek a stand medencéi, öltözői is. Az új fürdőegység megnyitásáig a strand továbbra is kedvezményes, 1400 Ft-os egységes jegyárral várja a látogatókat.

A Palatinus strand területén is zajlik a fejlesztés. A projekt elsődleges célja a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése.

-