Közigazgatás
'Egri Hangok'- dalnokverseny a Kaláka Fesztiválon
OrientPress Hírügynökség (OPH) Kép: kalaka.hu
2015. március 17.

A 36. Kaláka Fesztiválhoz kapcsolódva Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kaláka Alapítvány közös pályázatot hirdet „Egri hangok” címen Egerről, Egerből, egriekről szóló versek megzenésítésére. A dalokat május 10-én, éjfélig lehet elküldeni a következő email-címre info@kalakafesztival.hu

Az ajánlott költeményeket a „Végeknek tüköri” című, Lisztóczky László irodalomtörténész által összeállított és szerkesztett antológiából válogatták. A versek honlapról (www.kalakafesztival.hu) letölthetők.

A pályázatra szólisták és együttesek műveit várják mp3 formátumban. Egy előadó maximum 4 dallal jelentkezhet.

A beérkezett művek közül a Kaláka együttes és Lisztóczky László irodalomtörténész alkotta zsűri választja ki azokat a dalokat, amelyeket a honlapunkon, facebook-oldalunkon és a YouTube-on is bemutatunk. A közönség ezek közül szavazhat a neki leginkább tetszőkre, amelyek díjazásban részesülnek.-írják a szervezők.

A kiválasztott dalokat Egerben, a Kaláka Fesztiválon mutathatják be az előadók az Eszterházy téren felállított Park Színpadon, 2015. június 28-án.

Az előadásokról élő hangfelvétel készül, amely CD-lemezen is megjelenik.

Az eredményhirdetésre aznap este, a Dobó István Vármúzeumban lévő Palota Színpadon, a Kaláka együttes koncertje előtt kerül sor.

A dalokat május 10-én, éjfélig lehet elküldeni email-címre (info@kalakafesztival.hu) a „toldacuccot” oldalon keresztül. A versenyben résztvevőket a szervezők május 31-ig értesítik a zsűri döntéséről.

További információ a www.kalakafesztival.hu honlapon olvasható.

-