OPH
Indiában két irodát nyit a nemzeti kereskedőház
MTI / Külgazdasági és Külügyminisztérium Kép: Kovács Márton/KKM
2016. június 3.


A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) még az év vége előtt két irodát nyit Indiában, egyet az ország északi, egyet pedig a déli részén, így közel 4 ezer magyar kis- és közepes vállalkozás (kkv) tudását, termékeit, technológiáját ismerhetik meg az indiai partnerek - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára pénteken, Budapesten, a Magyar-indai gazdasági együttműködési vegyes bizottság negyedik ülését követő sajtótájékoztatón.

Ramesh Abhishek, az indiai Ipari és Kereskedelmi Minisztérium iparpolitikai és promóciós államtitkára kiemelte: a kereskedelmi kapcsolatok további erősítése révén India is hasznosítani tudja majd azt a magas technológiai tudást, amivel a magyar cégek rendelkeznek.

Szabó László szerint a csütörtökön megrendezett üzleti találkozó, amelyen 70 magyar cég vett részt, szintén hozzájárult a két ország közötti üzleti lehetőségek feltáráshoz. Hangsúlyozta: az elmúlt években már számos indiai cég választotta befektetési célpontjának Magyarországot, egyebek között a TATA Consultancy services, az SMR Group, valamint az Apollo Tyres.

A magyar-indiai kapcsolatokat méltatva Szabó László arra is felhívta a figyelmet, hogy az indiai kormány évente 35 magyar egyetemista számára nyújt ösztöndíjat a hindi nyelv tanulására, a magyar kormány pedig évente 200 indiai egyetemistát tud fogadni a Stipendium Hungaricum program keretében. A sajtótájékoztatót követően a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és az Indiai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (FICCI) képviselői aláírták a két szervezet közötti együttműködési megállapodást.

A rendezvény végén Szabó László a magyar kormány nevében a magyar és az indiai nép kapcsolatának építése érdekében tett lépéseinek elismeréséért a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki Dinesh Thampit, a TATA Consultancy services elnökhelyettesét.

Most adásban
Téma: Jólétében gyarapodó vidék – Papp Gergely szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Ezt követő adásaink