Kultúra
Kiosztotta éves díjait a Fedél Nélkül
OPH / Fedél Nélkül Kép: Fedél Nélkül
2016. május 4.

A 25 éves Menhely Alapítvány kiadásában működő Fedél Nélkül utcalap kilencedik alkalommal adta ki az Év Alkotása díjakat. A 2016. május 2-án a K11 Művészeti és Kulturális Központban megrendezésre került „Májusi Szellő – a Fedél Nélkül alkotóinak gálaestje” című rendezvény jeles művészeti és közéleti szereplők közreműködésével valósult meg. A rendezvényt és az ahhoz szorosan kötődő, a Fedél Nélkül alkotóit és terjesztőit bemutató fotókiállítást, valamint az elmúlt évek legjobb munkáiból válogatott képzőművészeti kiállítást György Péter esztéta, az est védnöke nyitotta meg. A kiállítás anyaga a helyszínen május 16-áig tekinthető meg.

Az est során kilencedik alkalommal adták át az Év Alkotása-díjakat vers, próza és kép kategóriákban. Az alkotásokat Tóth Krisztina és Kukorelly Endre irodalmárok, valamint Szász Lilla és Eifert János fotóművészek értékelték, a zsűri elnöke Fekete András, a Barrus kiadó igazgatója volt.
A díjak átadását követően a György Péter vezette pódiumbeszélgetésben a zsűri tagjai és Weiler Péter képzőművész festett pillanatképet a jelenkori kulturális környezet és a művészet-menedzsment összefüggéseiről.

dvorcsak_csomese.jpg (812 KB)
Dvorcsák Gábor: Csőmese

A műsor fináléja előtt Illésy Éva, Libor Laura és Csuja Imre színművészek, valamint a szerzők képviseletében Horváth Csilla, Pollák László és Paál Marcell olvasott fel csokornyi verset, novellát.

A műsorblokkok közti átállásban Baranyecz János Branyó zenéje segített, a gálaest méltó befejezéseként a Louisiana Double adott koncertet. A rendezvény házigazdája Huzella Péter volt.

Év Alkotása 2015-díjak:
- vers kategóriában: Dvorcsák Gábor: Nőnap
- próza kategóriában: Verebélyi Béla: A télapó
- kép kategóriában: Dvorcsák Gábor: Csőmese

Különdíjak:
- (kép kategóriában) Haziel: Alkony az Adrián és
- Val Morg: Szürkület, avagy Jákob harca az Úrral

Az eseményről készült fotók és a nyertes alkotások megtekinthetők a Fedél Nélkül honlapján.

Következő adásunk
Téma: Nagyszabású földértékesítési programot indít az Agrárminisztérium - szakmai szimpózium - összefoglaló – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Pergő Margit Berhida polgármestere, a TÖOSZ társelnöke; Tóth János elnök, Jegyzők Országos Szövetsége
Ezt követő adásaink