Közigazgatás
'Madarak Városa Ferencváros'
OrientPress Hírügynökség (OPH)
2016. február 4.

Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata elkötelezett a lakossága környezetében élő, urbanizálódó madarak védelmében. A madarak életének könnyítése céljából az Önkormányzat olyan pályázati versenyfelhívással fordult a kerületi oktatási intézmények (óvodák, iskolák) felé, ami a környezeti nevelésük terén is segítséget jelent.

Pályázni komplett madárvédelmi - és tudásbővítő programmal lehetett.

A program során a projektben résztvevő iskolák és óvodák feladata madáretetők és odúk kihelyezése, az etető forgalmának nyomon követése (naplóban feltüntetve a megfigyelés napja, időtartama, a látogató madarak faja, száma, fényképe, a fajok bemutatása. )

A versenyre a felkészítő foglalkozások és az ismeretterjesztő kiadványok mellett plakátok készítésével, az odúlakók élettörténetének megírásával, saját verssel és kisfilmmel is készülhetnek az óvodások és az iskolások.

A madárvédelmi programhoz szükséges ismeretanyagot és a madáreleséget Ferencváros Önkormányzata biztosítja a résztvevők számára.

A „Madarak Városa Ferencváros” program az idei évben a május 10-i Madarak napja versennyel zárul, azonban nem ér véget, mert az Önkormányzat több éven átívelő madárvédelmet tűzött ki célul a kerületünkben, így az a következő tanévben is folytatódik.

Idén 15 ferencvárosi óvodában és iskolában került kihelyezésre madáretető és odú, melyeket a gyerekek folyamatosan gondoznak.
-