Közigazgatás
Megszűnik a Polgárdi Járás
(Fejér Megyei Kormányhivatal)
2014. december 17.

Magyarország Kormánya elfogadta, és a Magyar Közlöny 2014. évi 170. számában kihirdetésre került a járási hivatalok illetékességi területének változtatásával kapcsolatos, 308/2014(XII.9.) kormányrendelet. A Fejér megyét érintő változások az alábbiak.

2014. december 31-ével megszűnik a Polgárdi Járás. Az érintett települések részben az Enyingi Járáshoz kerülnek (Kisláng, Lepsény, Mátyásdomb, Mezőszentgyörgy), részben pedig a Székesfehérvári Járáshoz (Füle, Jenő, Kőszárhegy, Nádasdladány, Polgárdi).

A járási hivatalok illetékességi területének Fejér megyei változásai közé tartozik az is: a Székesfehérvári Járástól a Bicskei Járáshoz kerül Gánt, valamint a Móri Járásba kerül Magyaralmás.

Mint arról a Fejér Megyei Kormányhivatal már korábban tájékoztatást adott, Polgárdiban járási kirendeltség működik január elsejétől, és megmarad az okmányirodai, gyámügyi feladatellátás, továbbá a hatósági, szociális ügyeket is helyben lehet majd intézni.

A Fejér Megyei Kormányhivatal és annak járási hivatalai mindent megtesznek azért, hogy továbbra is magas színvonalú közigazgatási, hatósági szolgáltatásokban részesüljenek a Polgárdiban és a környező településeken élők.


Most adásban
Téma: Megelevenedik Kőbánya története – Népessy Noémi muzeológus, az Óbudai Múzeum igazgatója és Verbai Lajos, a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény vezetője
Ezt követő adásaink