Belföld
Veszélyes lámpákat talált a fogyasztóvédelem
OPH/MTI
2016. május 18.

Akkumulátoros, tölthető zseblámpákat, fejlámpákat és asztali lámpákat ellenőrzött a fogyasztóvédelmi hatóság, a vizsgált kilencféle termékből nyolc nem volt megfelelő - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

Valamennyi kifogásolt termék áramütés-veszélyes volt, emellett hatféle lámpatest esetében égési sérülés veszélyét is megállapították. A leggyakoribb probléma a lámpatestek külső és belső huzalozásánál alkalmazott vezetékek túlságosan kis érkeresztmetszete, illetve a hálózati csatlakoztatást biztosító dugók nem megfelelő formája és mérete volt - írták.

A Hatóság kiemelte, megteszik a szükséges lépéseket a nem biztonságos termékek forgalomból való kivonása, illetve súlyos kockázat esetén a kivonás mellett a visszahívás elrendelése érdekében.

A vizsgálat az előzetes várakozásoknak megfelelően számos hiányosságra derített fényt, így indokolt, hogy a forgalomban lévő akkumulátoros, tölthető lámpatestek ellenőrzése a jövőben is kiemelt szerepet kapjon a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálati programjában - áll a közleményben.

Most adásban
Téma: Jólétében gyarapodó vidék – Papp Gergely szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Ezt követő adásaink