Emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain

A helyszínen 8 ezerről 12 ezer forintra emelkedik a pótdíj összege, három napon túl a pótdíj 8 ezer forint helyett 25 ezer forint lesz.

Metrófelújítás - Navracsics Tibor: ez a fejlesztés nem csak a budapestieké

A 3-as metró rekonstrukciójával megvalósuló fejlesztés nem csak a fővárosban élők érdekét szolgálja - hangsúlyozta a területfejlesztési miniszter.

Navracsics Tibor: szükség van közösségi terekre

A kultúra hidat jelent az egyének mellett a közösségek között is - jelentette ki a területfejlesztési miniszter a balatonalmádi-vörösberényi Kolostorkert átadásán.

Csák János: ma az a bátorság Európában, hogy kimondjuk, békét akarunk

"Ma az a bátorság Európában, hogy kimondjuk: békét akarunk" - fogalmazott a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából elmondott beszédében a kultúráért és innovációért felelős miniszter.

A zöldhulladék-égetés veszélyére figyelmeztet a katasztrófavédelem

Márciusban országszerte már 543 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t.

Március 15. - Navracsics Tibor: az elismerés kötelez

Az elismerés kötelez, akinek több adatott, annak többet is kell nyújtania közössége számára - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

BKK: a hétvégén ismét autómentes lesz a Pesti alsó rakpart egy szakasza

A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartot - közölte a BKK.

Öt kamion és 37 autó ütközött az M1-es autópályán Herceghalomnál

Öt kamion és 37 autó ütközött, mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát Herceghalomnál szombat délután - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

BKK: március 20-tól újra a teljes vonalon jár a 3-as metró hétköznap

A Nagyvárad téren és a Lehel téren még tart a felújítás, ezért ezeken az állomásokon nem állnak meg a szerelvények.

NMHH: a digitális médiatartalmak új szintre emelték a tévénézést

A sok évtizedes múltra visszatekintő analóg televíziócsatornák mára gyakorlatilag teljesen eltűntek, kizárólag csak a kábeltelevíziós rendszerekben érhetők még el.

Bemutatták Magyarország hivatásos űrhajós állományát

Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos a megnyitó beszédében kiemelte: Magyarország visszatér az űrbe.

AM: két év alatt közel 20 tonnányi illegális szemetet szállítottak el az erdőkből

Az állami erdőgazdaságok kiemelt figyelmet fordítanak az erdőterületek hulladékmentes állapotban tartására - közölte az AM.

Hétfőtől drágább lesz taxival utazni Budapesten

Tíz százalékkal emelkednek a budapesti taxis tarifák: az alapdíj 1000-ről 1100 forintra, a kilométerdíj 400-ról 440-re, a percdíj pedig 100 forintról 110 forintra nő.

BKK: jelentősen javul az alacsony padlós közlekedés Budapesten

További 31 modern villamos érkezésével jelentősen javul a kötöttpályás közlekedés színvonala Budapesten - közölte a BKK az MTI-vel.

NMHH: sokat beszélnek mobiltelefonon a magyarok

A magyarok átlagosan havonta 247 percet beszélnek mobiltelefonon, ami a jövőben várhatóan tovább emelkedik - derül ki az NMHH legfrissebb kutatásából.