Három új gyalogosátkelőt alakítottak ki a Nyugati téren Budapesten

Már akadálymentesen, az aluljáró használata nélkül is körbejárható a fővárosi Nyugati tér és annak forgalmas közlekedési csomópontja - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Kiváló minőségű az eddig betakarított borszőlő minősége a villányi borvidéken

Átlagos mennyiségű és kiváló minőségű a jellegzetes kékszőlőfajták eddig betakarított termése a villányi borvidéken - közölte a szőlőtermő-terület hegyközségi tanácsának titkára.

Lezuhant egy repülőgép a börgöndi repülőnapon, ketten meghaltak

Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap - közölte a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja az MTI-vel.

Duna House: vidéken 30, a fővárosban 40 millió forintból lehet élhető méretű ingatlant venni

Vidéken 30 millió forintból, a fővárosban pedig 40 millió forintból vásárolható élhető méretű ingatlan - közölte értékesítési adatai alapján a Duna House.

MÁV: helyfoglalási funkcióval bővült MÁV applikáció

Helyfoglalási funkcióval bővült a MÁV applikáció, a helyjegyes vonatokra az utasok kiválaszthatják ülőhelyüket - közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel.

Nébih: szombattól az egész országra kiterjed a tűzgyújtási tilalom

Az egész országot érintő kánikula miatt augusztus 26-tól az ország teljes területén tűzgyújtási tilalmat rendel el a hatóság - közöle a Nébih az MTI-vel.

Péntektől a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Péntektől a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe, augusztus 28. hétfő 24 óráig.

A hőségriadó nem befolyásolja az atlétikai vb programját

Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója a hétfői rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hőségriadó nem zavarja meg a budapesti atlétikai világbajnokság programját.

OKF: nyolc vármegyében gyérítik a szúnyogokat

Az áradások után a héten nyolc vármegye 235 településén és a főváros hét kerületében gyérítik a szúnyogokat - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t.

MÁV: kedvezményes jeggyel lehet utazni a budapesti atlétikai világbajnokságra

Kedvezményes, 2023 forintos jeggyel lehet utazni az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságra - tudatta a MÁV Zrt. az MTI-vel.

MÁV: megkezdődnek a munkálatok a Nyugati pályaudvar újabb részein

Megkezdődik a Nyugati pályaudvar keresztaluljárójának felújítása és a hozzá tartozó peronlift cseréje - tudatta a MÁV Zrt. az MTI-vel.

Letették az újjáépülő Százéves Cukrászda és Ladics-ház alapkövét Gyulán

Letették az újjáépülő Százéves Cukrászda és Ladics-ház alapkövét Gyulán csütörtökön. A két ikonikus Békés vármegyei épület nettó 784 millió forintból újul meg.

Több mint kétezer bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez viharkárokról

A pénteki vihart egy még erősebb követte szombat hajnalban, azóta már több mint kétezer bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez az okozott károk miatt.

Piknikkel egybekötve adják át pénteken a felújított Lánchidat

Az ünnepélyes eseményhez kapcsolódva a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ színes szabadtéri programokkal várja az érdeklődőket.

Gulyás: idén rekordokat dönt a turizmus Magyarországon

Idén rekordokat dönt a turizmus Magyarországon, a legfrissebb adatok az eddigi legjobb évet, 2019-et közelítik vagy verik meg - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.