Nagy Márton: elindult az élelmiszerek kötelező akciózása, árleszállítása

Június 1-jétől elindult a kötelező akciózás a kereskedelmi üzletekben a háborús és szankciós áremelkedés miatt megnövekedett élelmiszerárak visszaszorítására.

A Szerencsejáték Zrt. 821 milliárd forint árbevételt ért el tavaly

Eredményes évet zárt a Szerencsejáték Zrt. 2022-ben, 821 milliárd forint szerencsejátékokból származó árbevételt és 25,9 milliárd forint adózott eredményt ért el.

Május 31-éig kell elszámolniuk a 2021-ben 1 százalékos felajánlásban részesült civilszervezeteknek

A 21KOZ közlemény és kitöltési útmutatója a NAV honlapjáról tölthető le.

Idén jobban fizet a diákmunka

Az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet adatai alapján az eddig meghirdetett nyári diákmunkákra akár 2000 forintos órabért is kínálnak.

NAV: éjfélkor lejár a személyi jövedelemadó bevallási határideje

Az adóhivatal összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos NAV Infóvonal 20 óráig várja a tervezettel, bevallással, 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérőket.

Agrárminisztérium: a gabonatárolók fele várja üresen a nyári aratást

Ez az arány a korábbi évekhez viszonyítva nagyon magas, de a nyári aratásból származó terménymennyiség számára biztosan elegendőek a szabad kapacitások .

Energiaügyi Minisztérium: rengeteg áramot és gázt spóroltunk meg a fűtési szezonban

A földgázfogyasztás az eggyel korábbi fűtési szezonhoz képest 24,5 százalékkal, a felhasznált villamos energia mennyisége 7,5 százalékkal csökkent.

Az infláció letöréséről egyeztetett a GVH élelmiszeripari és kereskedelmi szakmai szervezetekkel

A GVH egyeztetést tartott hét élelmiszeripari és kereskedelmi szakmai szervezet, illetve az AM képviselőivel az infláció csökkentését célzó javaslatairól.

Latorcai Csaba: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye Magyarország új gazdasági motorjává válik

A kormány által meghirdetett újraiparosítási program nyertese az észak-alföldi és az észak-magyarországi régió lesz - mondta Latorcai Csaba.

Agrárminisztérium: a magyar agrárium jövője az agrárszakképzésben van

A gazdálkodás nem csupán egy munka, hanem egy életforma - jelentette ki Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese.

A NAV május 15. és 22. között rendkívüli nyitvatartassál várja az ügyfeleket

Az szja-bevallás miatt a NAV május 15. és 22. között rendkívüli nyitvatartassál várja az ügyfeleket - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

AM: a magyar borászok mindig számíthatnak a kormány együttműködésére

Az Agrárminisztérium kiemelt kérdésként kezeli a biológiai sokféleség megőrzését és az ökológiai gazdálkodás támogatását - jelentette ki Nagy István agrárminiszter.

PM: a kormány tovább csökkenti az államadósság mértékét

A kormány folytatja az egyensúlyi mutatók javítását és tovább csökkenti az államadósság szintjét - hangsúlyozta a Pénzügyminisztérium.

Orbán Viktor: bővülnek a kínai-magyar gazdasági és pénzügyi kapcsolatok

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Tien Kuo-lit, a China Construction Bank elnökét és delegációját.

Enyhült az infláció az euróövezetben

Az előzetes becslésnek megfelelően lassult márciusban az infláció az euróövezetben - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala szerdán.