A Vodafone és a Bosch 5G-alapú autóipari projektet kezd Budapesten

A Vodafone és a Bosch magyarországi vállalatai 5G-alapú autóipari tesztelésre hoztak létre közös projektcsapatot Budapesten - közölte a Vodafone szerdán az MTI-vel.

AM: Magyarország meghosszabbítja és kiterjeszti az ukrán gabona behozatali tilalmát

"Minden körülmények között és minden eszközzel megvédjük a magyar gazdák érdekeit" - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.

Szentkirályi Alexandra: december végéig meghosszabbítja a kormány a kötelező akciózást

A kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja a kormány - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

EM-államtitkár: a kormány a kiemelt figyelmet fordít a víziközmű hálózatra

A magyar kormány az elkövetkező években kiemelt figyelmet fog fordítani a víziközmű hálózatra - mondta V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára.

EM: két energiastratégiai alapdokumentum vár uniós jóváhagyásra

Magyarország a közelmúltban nyújtotta be a hazai szakpolitikai intézkedéseket és ágazati fejlesztéseket évtizedes távlatban meghatározó javaslatait Brüsszelnek.

AM: tovább kell növelni a szójatermesztést, cél ebből is az önellátás

A magyar gazdák agrártámogatásai a 2027-ig tartó időszakban is biztosítottak - szögezte le az Agrárminisztérium.

MNB: húszmillió forintra emelkedik az azonnali fizetések értékhatára

Az eddig érvényes tízmillió forint helyett már húszmillió forintig legfeljebb öt másodperc alatt teljesülnek az elektronikus úton indított egyedi belföldi átutalások idén szeptember 1-jétől.

Gulyás Gergely: hazánk nagyot lépett előre a minőségi pezsgőgyártás terén

Magyarországon az elmúlt időszakban sokan sokat tettek azért, hogy a pezsgők nemzetközi téren is megállják a helyüket- hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Hétfőn mérték az idei nyár legnagyobb áramfogyasztását

A két évvel ezelőtt mért rekordot a rendkívül meleg időjárás ellenére sem haladta meg az ország áramfogyasztása - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.

EM: 90 százalékos a magyarországi gáztárolók töltöttsége

A kormány intézkedéseinek és az április óta folyamatos betárolásnak köszönhetően meghaladta a 90 százalékot a magyarországi gáztárolók töltöttsége.

Agrárminiszter: újabb pénzügyi segítséget kapnak a gazdálkodók

A háború okozta ukrán gabonaválság kezelése érdekében újabb kamattámogatási programról döntött a kormány - jelentette be Nagy István agrárminiszter.

KIM: 35 milliárd forintos innovációs támogatási program indul

A héten lezárul a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, a pályázat szeptember közepén jelenik meg.

Jelentős forgalombővülést vár lakásnyeremény játékától a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. várhatón 15 százalékkal meghaladja az idénre tervezett számait az új lakásnyeremény játékának is köszönhetően, amelyet az OTP Csoporttal együttműködve szervez.

A versenyhivatal csaknem 22 millió forintra bírságolta a Magyar Telekomot

A GVH 21,7 millió forintos bírságot szabott ki a Magyar Telekomra, amiért tisztességtelenül népszerűsítette hűségvállaláshoz kapcsolódó mobilnet-kedvezményeit.

Agrárminiszter: a legtöbb helyen befejeződött az aratás

Hazánkban a legtöbb helyen gyakorlatilag befejeződött az aratás, az ország kenyere a kihívások ellenére idén is biztosított - tudatta Nagy István agrárminiszter az MTI-vel.