Agrárminiszter: életbe lépett a rovarfehérjékkel kapcsolatos új szabályozás

A rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereken fel kell tüntetni a "Figyelem! Az élelmiszer rovarfehérjét tartalmaz!" kifejezést - jelentette be az agrárminiszter.

GFM: a magyar állam közvetett részesedést szerzett a Yettel Magyarországban

A Corvinus Zrt. közvetett kisebbségi tulajdonrészt szerez a Yettel Magyarországban - tájékoztatta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium az MTI-t.

KSH-ingatlan.com: februárban tovább nőttek az albérleti díjak

A lakásbérleti díjak országosan 1,8 százalékkal, a fővárosban 1,4 százalékkal nőttek februárban az egy hónappal korábbihoz viszonyítva - derül ki a KSH és az ingatlan.com lakbérindexéből.

AM: a kormány a földadók kapcsán is a magyar gazdák mellett áll

A kormány és a gazdák mindig számíthatnak egymásra, nem hagyjuk, hogy ellehetetlenítsék a magyar gazdákat - jelentette be közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Nagyot erősödött a forint csütörtök reggelre

Nagyot erősödött csütörtök reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti árfolyamához képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

AM: elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

Az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára március 14-től rendelte el az országos tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést.

Belügyminisztérium: idén is 5 milliárd forintnyi tűzifára pályázhatnak az önkormányzatok

A 10 ezer lakosúnál népesebb 155 település 44 milliárd forint, a többi pedig összesen 32,1 milliárd forint támogatásban részesül - ismertette Dukai Miklós.

Orbán Viktor: elég erősek vagyunk, hogy kimaradjunk a háborúból

Magyarország ki fog maradni az orosz-ukrán háborúból és az érdekeit sértő szankciókat továbbra is sikeresen meg fogja vétózni - jelentette ki a miniszterelnök.

AM: a hungarikumok adják a nemzet, a haza, az otthon érzését

Közös küldetésünk, hogy a hungarikumok, a nemzeti értékek segítségével megőrizzük hagyományainkat - jelentette ki Nagy István agrárminiszter.

GFM: a kormány továbbra is támogatja a teljes foglalkoztatottságot

Idén is elérhető lesz az utazási- és lakhatási támogatás - jelentette be Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

NAK: ellehetetlenítené a csirke- és a tojástermelést az EU új javaslata

Súlyos károkat okozna a csirke- és tojástermelőknek az EFSA legújabb tanulmányában rögzített állatjóléti javaslatcsomag megvalósítása a NAK álláspontja szerint.

Gulyás Gergely: növelni kell a magyar bor nemzetközi elismertségét

Növelni kell a magyar bor nemzetközi elismertségét, ezt segíti a készülő Magyar Bormarketing Stratégia - fejtette ki a 11. Borkonferencia megnyitóján Gulyás Gergely.

A zöldség-, gyümölcstermesztés élen jár a legmodernebb technológiák használatában

Nem mulasztható el a precíziós technológiák alkalmazása, a digitalizáció integrálása a zöldség-, gyümölcstermesztésben - mondta Nagy István.

Hatósági szerződést kötött a fogyasztóvédelmi hatóság és a Wizz Air

Hatósági szerződés a légiutasok jogainak hatékony érvényesülése érdekében jött létre - közölte az Igazságügyi Minisztérium és a légitársaság.

Február végéig dönthetnek a rögzített áramárakra váltásról az intézmények

A lehetőséggel kizárólag azok a jogosultak élhetnek, akik ezt a február 28-i jogvesztő határidőig a kereskedőjüknek megküldött nyilatkozatban igénylik.