Harminc különböző ízű és formájú kürtőskalácsot lehet megkóstolni az Állatkertben

Harminc különböző ízű és formájú kürtőskalácsot kóstolhat meg a közönség a Kürtőskalács Fesztiválon, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykertben rendeznek meg október 13-15. között.

Latorcai Csaba: Rákóczi Ferenc neve mindig a hazaszeretet szinonimája lesz

Rákóczi Ferenc neve mindig is a hazaszeretet, a szabadság és a függetlenség szinonimája marad - mondta Latorcai Csaba.

Velencei Filmfesztivál - Díjat kapott Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmje

A Magyarázat mindenre című film, Reisz Gábor alkotása nyerte a legjobb film díját a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Horizontok nevű szekciójában - közölte a forgalmazó Cirko Film.

Megkezdődött a Magyarságkutató Intézet Sponsa mea, Regina nostra című konferenciája

A konferencia a X. és XIV. század között külföldi udvarokba került magyar királylányokat állítja a figyelem középpontjába.

Rod Stewart jövő júniusban Budapesten lép fel

A skót szupersztár 2024. június 22-én az MVM Dome-ban lép fel világkörüli turnéja keretében - közölte a szervező Live Nation az MTI-vel.

Telt házzal indul a Strand Fesztivál

Telt házzal indul Zamárdiban a Strand Fesztivál, amely idén a cirkuszok világát idézi, és amelynek szervezői csütörtökön a fesztivál területén egy rendhagyó beszélgetésen értékelték az idei nyarat.

Különleges kompozíciók a debreceni virágkarneválon

Tizenkét virágkocsi, harminchét művészeti csoport, több mint ezerötszáz táncos, előadó, zenész vonult fel vasárnap a debreceni virágkarneválon.

Navracsics: történelmünkből hazaszeretetet és bátorságot tanulhatunk

Történelmi múltunk megismeréséből hősiességet, hazaszeretetet, bátorságot és merészséget tanulhatunk - mondta Navracsics Tibor.

A legtöbben Hollandiából jönnek az idei Sziget fesztiválra

Az idei Sziget fesztiválra Hollandiából érkeznek a legtöbben, mögöttük a britek és az írek következnek, miközben a külföldi és a hazai látogatók aránya mintegy fele-fele.

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

Rick Astley és a Level 42 az idei, 11. Paloznaki Jazzpiknik legismertebb fellépője, mellettük más világhírű külföldi előadók is koncertet adnak csütörtöktől szombatig a Balaton-felvidéken.

Coldplay-koncert jövő júniusban a Puskás Arénában

Tizenhat év elteltével újra Budapesten lép fel a Coldplay. A világ egyik legsikeresebb rockcsapata 2024. június 16-án a Puskás Arénában ad koncertet.

Július 21-én, pénteken kezdődik a 32. Művészetek Völgye Fesztivál

A fesztivál tíz napon át összesen 2200 programmal várja a közönséget Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Megújult és megnyílt a budai Várban Karakas pasa tornya

A Budavári Palotanegyed újjászületésének részeként megújult Karakas pasa tornya, amelyben információs pont, kávézó, ajándékbolt és mosdó várja a vendégeket.

Nyáresték a Fiumeiben - Ady-estet tartanak a sírkertben

Turek Miklós A Napisten papja című előadásával folytatódik a NÖRI által szervezett Nyáresték a Fiumeiben című kulturális eseménysorozat szombaton a Fiumei úti sírkertben.

Demjén Ferenc slágereivel készül romantikus vígjáték

Hogyan tudnék élni nélküled? címmel zenés film készül Demjén Ferenc legnépszerűbb slágereivel, a Nemzeti Filmintézet támogatásával.