Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a Gyulai Pálinkafesztiválon

Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon szombaton - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Munkával ünnepel a 75 éves Presser Gábor

Szombaton lesz 75 éves a magyar könnyűzene történetének egyik legfontosabb szerzője, előadója.

Gyermeknapra és pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

Élménypedagógiai játékok, a természeti értékeket bemutató foglalkozások és a népszokásokat felidéző programok várják a családokat pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban.

Nyár elején rendezik meg a gourmet fesztivált

Az új generáció lesz a magyar gasztronómia egyik legátfogóbb rendezvényeként számon tartott MBH Bank Gourmet fesztivál központi témája.

Velencei Építészeti Biennále - Szombattól látogatható a magyar pavilon kiállítása

A Néprajzi Múzeum többszörös díjnyertes épületét mutatja be az idei Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonja a 18. alkalommal megrendezett nemzetközi kiállításon.

Kedden kezdődik a 76. cannes-i fesztivál

Hollywoodi sztárok és a korábbiaknál jelentősebb számú női rendezővel a versenyben megkezdődik kedden a 76. cannes-i nemzetközi filmfesztivál.

Meghalt Máthé Erzsi, a nemzet színésze

Kilencvenöt éves korában elhunyt Máthé Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze - írta a család egyik barátjára hivatkozva kedden az Index.

Május 19-én rendezik meg az Artmozik éjszakáját

A Budapest Film filmszínházai közül a Művészben, a Puskinban, a Toldiban, a Kino Caféban és a Tabánban láthatók filmek hajnalig.

Világsikerek a Madách Színház színpadán

A Madách Színház idén ősszel két zenés világsikert is bemutat. A Pretty Woman premierje szeptember 15-én, a Six-é október 14-én lesz.

Paloznaki Jazzpiknik - Rick Astley és a Level 42 lesz az idei sztárfellépő

Rick Astley és a Level 42 az idei, 11. Paloznaki Jazzpiknik legismertebb fellépője augusztus 3. és 5. között a Balaton-felvidéken.

Tavasztól két új programsorozattal jelentkezik a Svábhegyi Csillagvizsgáló

Tavasztól két új ismeretterjesztő és egyben szórakoztató programsorozattal jelentkezik a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

József Attila megzenésített versei hangzanak el a Fiumei úti sírkertben

A költészet napja alkalmából április 15-én József Attila megzenésített verseiből ad koncertet Fekete Bori zenésztársaival együtt a Fiumei úti sírkertben.

Négynapos lesz idén a Hollókői Húsvéti Fesztivál

A Nógrád megyei világörökségi faluban már péntektől várják a vendégeket folklórprogrammal, palóc gasztronómiával, locsolkodással, koncertekkel, családi és gyermekprogramokkal.

A cannes-i fesztiválon mutatják be Martin Scorsese új filmjét

Az idei cannes-i fesztiválon mutatják be Martin Scorsese új filmjét (Killers of the Flower Moon), amelynek főszerepeit Leonardo DiCaprio és Robert de Niro alakítják.

Ma van a színházi világnap

A színházi ünnep alkalmából az előadások előtt felolvassák a világnap nemzetközi üzenetét, amelyet az idén Samiha Ayoub egyiptomi színésznő írt.